Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Κοινή ανακοίνωση συλλόγων ενάντια στα “εντέλλεσθε” και στις μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

Τα ΔΣ των συλλόγων εργαζομένων των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου και το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου εκφράζουμε την αντίθεση μας στα “εντέλλεσθε” και στις αποφάσεις μετακίνησης ιατρών και προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Η τακτική αυτή απορρυθμίζει τις δομές με κίνδυνο να υποβαθμιστεί η λειτουργία ακόμα και των λίγων κλινικών που λειτουργούν ομαλά, επιδεινώνει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί σε παραιτήσεις και σε απροθυμία υποβολής υποψηφιοτήτων για νέες θέσεις.

Με τις μετακινήσεις και τα “εντέλλεσθε” όχι μόνο δεν λύνονται τα προβλήματα των Νοσοκομείων του νομού, αλλά μεγεθύνονται.

Ζητούμε από όλους τους θεσμικούς φορείς της υγείας και της κοινωνίας στο νομό Λασιθίου να εκφράσουν την αντίθεση τους σε τέτοιου είδους λογικές και δηλώνουμε έτοιμοι για νέους κοινούς αγώνες στην κατεύθυνση της διεκδίκησης της βελτίωσης των μισθολογικών και εργασιακών συνθηκών και της στελέχωσης των Νοσοκομείων με μόνιμες θέσεις ιατρών και προσωπικού.

Παράλληλα εκφράζουμε την αντίθεση μας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να απολύσει τους συμβασιούχους και να επαναφέρει τους εργολάβους στην καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη των νοσοκομείων, κάτι που κοστίζει περισσότερο στο δημόσιο και να επαναφέρει εργασιακές σχέσης γαλέρας σε αυτές τις υπηρεσίες των νοσοκομείων.


ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου -ΚΥ Ιεράπετρας

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου – ΚΥ Σητείας

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου -ΚΥ Νεάπολης Διαλυνάκειο

ΔΣ Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου

ΔΣ Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου