Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27.07.2022



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Persona non Grata - Επεισόδιο Τρίτον

Είχαμε προειδοποιήσει για το θέμα των καλοκαιρινών αδειών, καθώς η άστοχη στελέχωση του Νοσοκομείου μας και η κακοδιαχείριση του προσωπικού εκ της Διοικήσεως, ήταν αναπόφευκτο πως θα προξενούσε δυσλειτουργία σε όλα τα τμήματα του Οργανισμού.

Φτάσαμε στο σημείο να ανακαλούνται ή να μην εγκρίνονται άδειες σε συναδέλφους και μάλιστα επιλεκτικά (με ποιά κριτήρια άραγε;) και με το ατράνταχτο επιχείρημα του Αναπληρωτή Διοικητή «Γιατί το λέει η Διοίκηση!»

Μετά ταύτα η Ιατρός Ακτινολόγος Κ.Γ. υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της από τον Οργανισμό (να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη Ιατρός Ακτινολόγος τα τελευταία δύο χρόνια που παραιτείται εξαιτίας της αδυναμίας συνεννόησης με τη Διοίκηση, καθώς προηγήθηκε η Ιατρός Ακτινολόγος Α.Σ.), ενώ η Διοίκηση κατόπιν εορτής διατείνεται ότι «επρόκειτο δια παρεξήγησης επί ασήμαντου αφορμής».

Έχει καταντήσει καθημερινή ρουτίνα κε Αναπληρωτή Διοικητή να ορίζετε και να παύετε τους υπαλλήλους από τη θέση τους, κατά το δοκούν και χωρίς αιτιολογία. Απειλείτε για διοικητικά πρόστιμα και Ε.Δ.Ε. εάν φέρουν αντιρρήσεις, χωρίς να τους καλείτε σε απολογία (ως ορίζει η νομοθεσία), καθότι δεν υφίσταται ουσιαστικός λόγος. Διατηρείτε έναν διαρκή ρεβανσισμό σε άτομα εκτός του κύκλου σας και συμπεριφέρεστε γενικώς ανάρμοστα και αυταρχικά ως προς το θεσμικό σας ρόλο απέναντι στους υφιστάμενους σας. Κε Αναπληρωτή Διοικητή δε βρίσκεστε σε στρατόπεδο εν καιρώ πολέμου – το οποίο και αυτό θα είχατε φέρει σε διάλυση – ώστε να μη λαμβάνετε υπόψην την κείμενη νομοθεσία και το Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Έχουν δικαιώματα και οι εργαζόμενοι , πολλά εκ των οποίων κατοχυρώνονται και από το Σύνταγμα, όπως είναι η ελευθερια έκφρασης, η δυνατότητα του συνδικαλίζεσθαι, η διασφάλιση της ψυχικής και σωματικής τους υγείας και η άρνηση εκτέλεσης εντολής όταν είναι προδήλως παράνομη.

Στο σημείο αυτό θεωρούμε πλέον χρέος μας να γνωστοποιήσουμε και να θέσουμε τα εξής ερωτήματα:

Ποιοί είναι κε Αναπληρωτή Διοικητή οι Ιδιώτες που κατ’ εντολή σας μπαινοβγαίνουν στο Νοσοκομείο, εμπλέκονται πολλές φορές στη λειτουργία του Οργανισμού και τραπεζώνονται συχνά- πυκνά στα εστιατόρια του Νοσοκομείου; Πως έχουν αποκτήσει αυτά τα δικαιώματα;

Γιατί δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία απάντηση στην πρωτοκολλημένη αίτησή μας περί του εργασιακού καθεστώτος στο οποίο υπάγεται ένας εξ αυτών, ο οποίος διαθέτει και κλειδιά από γραφεία, τα οποία επισκέπτεται εκτός ωραρίου και παραδίδει και κατευθυντήριες εντολές στο προσωπικό του Νοσοκομείου;

Χθες ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση για την προκήρυξη μιας μόνο θέσης Ιατρού στο Νοσοκομείο μας. Χαιρετίζουμε και συμπορευόμαστε με την ανακοίνωση αυτή, επισημαίνοντας ωστόσο και την ευθύνη της Διοίκησης, όχι μόνο για τη μείωση των θέσεων αλλά και την επικείμενη εγκατάλειψη οργανικών θέσεων από συναδέλφους, που προτιμούν να εργασθούν υπό καλύτερες συνθήκες που θα τους εξασφαλίζουν τον δέοντα επαγγελματισμό και την αρμονική συμβίωση στο χώρο εργασίας τους. Εν κατακλείδι, επίκειται εντός των ημερών η αξιολόγηση του Αναπληρωτή Διοικητή από την κεντρική ηγεσία του Υ.Υ..

Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι ιθύνοντες του Υ.Υ. θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα πράξουν αντικειμενικά και κατά συνείδηση και όχι βάσει μικροπολιτικών συμφερόντων, καθώς για τους εργαζομένους του Νοσοκομείου και τον κόσμο της Ιεράπετρας ο αναπληρωτής Διοικητής εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής!!!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου