Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Τοποθέτηση για την φερόμενη καταγγελία σε συνάδελφο Ιατρό


Ως σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Ιεράπετρας θα θέλαμε να τοποθετηθούμε στο γεγονός που περιγράφηκε ως καταγγελία σε συγκεκριμένο συνάδελφο Ιατρό σε τοπικό ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης,

Η διενέργεια rapid test ή/και PCR τεστ από πρωτοβάθμιες ή δευτεροβάθμιες δημοσιές δομές υγείας καθορίζεται  με το Φ.Ε.Κ. 5198 24/11/2020, καθώς και το επικαιροποιημενο Φ.Ε.Κ. 3891 22/07/2022 σύμφωνα με τις οδηγίες της 7ης ΥΠΕ και του Υ.Υ.. Οτιδήποτε άλλο, αποτελεί απλά φήμες ή λανθασμένη πληροφόρηση, που φυσικά μπορούν να δημιουργήσουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις. 

Ο συνάδελφος που διενέργησε τον έλεγχο ακολούθησε στο ακέραιο το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του Υ.Υ. με αίσθημα επαγγελματισμού και Ιατρικής ευθύνης. Η πολίτης λοιπόν μετά το πρώτο self test που έγινε ιδιωτικά και μετά το επιβεβαιωμένο rapid test που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο μας, δεν κατατασσόταν σε καμία κατηγορία που θα θεωρείτο επιβεβλημένη και η διενέργεια PCR test. H παρέκκλιση του Αν. Διοικητή από το πρωτόκολλο και τις οδηγίες που έχουμε λάβει, με την απαράδεκτη φράση «Ας κάνουμε και ψυχικά», δυναμίτισε την ένταση της στιγμής εκθέτοντας τον Ιατρό και δημιουργώντας δεδικασμένο για οποιονδήποτε άλλο συμπολίτη μας, που θα νιώσει πολίτης δεύτερης κατηγορίας σε αντίστοιχη άρνηση διενεργείας PCR test, χωρίς να συντρέχει σοβαρός Ιατρικός λόγος. Επιπλέον, πρέπει να επισημάνουμε ότι η επίσταξη αίματος κατά τη διενέργεια της εξέτασης δεν είναι κάτι ασύνηθες ειδικά σε νοσουντα ασθενή ή σε ταλαιπωρημένο βλεννογόνο  από συνεχείς λήψεις δείγματος και αντιμετωπίζεται άμεσα και αποτελεσματικά.   


Ο κος Πετράς, χαρακτηρίζεται από το ήθος και την ευγένεια του, καθώς και τον άριστο  επαγγελματισμό στη θέση του και στην ειδικότητα του (ΩΡΛ). Έξαλλου, πρόκειται για συνάδελφο που υπηρετεί στο νοσοκομείο στη μεγαλύτερη διάρκεια της πανδημίας, επιφορτισμένος – μεταξύ άλλων - για την ιχνηλατιση κρουσμάτων κορωνοιου, διενεργώντας μεγάλο όγκο rapid και PCR τεστ τόσο σε παιδιά, όσο και ενήλικες. Συνεπώς, η επαγγελματική του επάρκεια αλλά και η εμπειρία του στο συγκεκριμένο τομέα είναι αυταπόδεικτη και αδιαμφισβήτητη.

Δια ταύτα, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπάθεια μας προς την ασθενή που ταλαιπωρήθηκε, αλλα παράλληλα  να τονίσουμε πως στηρίζουμε τον εν λόγω συνάδελφο  στο έργο που επιτελεί καθημερινά.
 

το Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν-Κ.Υ Ιεράπετρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου