Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ


Δεν επιθυμούμε να ανακηρύξουμε τους εαυτούς μας προφήτες. Και εμείς υποπέσαμε στο ίδιο λάθος που ορισμένοι μέχρι σήμερα υποπίπτουν. Θεωρήσαμε ότι ο κύριος Καλιονάκης ως Αναπληρωτής Διοικητής ήταν άνθρωπος με όρεξη για δουλειά και επιθυμία αναβάθμισης του Νοσοκομείου. Κινητοποιήσαμε την κοινωνία και σταθήκαμε δίπλα του με μεγάλη συμβολή στα σχέδια του. Μέχρι που καταλάβαμε!

Στην αρχή ηταν μόνο η αγενήςτου συμπεριφορά προς πάσαν κατεύθυνση. Μετά, πέρα από τον αυταρχισμό και τον εκφοβισμό, διαπιστώσαμε και την αυθαιρεσία και την έλλειψη κάθε σχεδιασμού και δυνατότητας συντονισμού. Του μιλήσαμε αλλά καταλάβαμε ότι στην σκέψη του, ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείο δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας κουβάς με χρήματα που όποτε επιθυμούσε θα άπλωνε το χέρι του για να τα χρησιμοποιεί κατά το «δοκούν» (δικός του όρος που χρησιμοποίησε για εμάς). Με την στάση του να μην αποδεχθεί τις δωρεές σε εξοπλισμό από τους συμπολίτες μας γιατί ήθελε μόνον λεφτά, η εικόνα μας μια αυτόν άρχισε να ολοκληρώνεται.

Με την μεθοδολογία του και τον πρωτόγνωρο τρόπο άσκησης των καθηκόντων του, δεν άργησε η διχόνοια, όχι μόνον εντός του Νοσοκομείου αλλά δυστυχώς και στην κοινωνία. Άλλοι με ιδιοτέλεια και για προσωπικό συμφέρον, άλλοι για κομματικούς λόγους και άλλοι από τους συμπολίτες μας, που συμβάντα στο Νοσοκομείο τους δυσαρέστησαν και τα οποία κατανοούμε, τον υποστηρίζουν. ‘Ετσι φτάσαμε σε αυτή τη χαώδη κατάσταση. Μια κατάσταση που κάθε άλλο παρά ευνοεί την κατάλληλη παροχή των πολύτιμων υγειονομικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου προς την κοινωνία.

Με τον πολιτικάντικο και πολυχρησιμοποιημένο όρο «αντιμετωπίζω τις παθογένειες του παρελθόντος» έβαλε στο κάδρο και τους προηγούμενους Διοικητές. Μα οι προηγούμενοι Διοικητές έκαναν τις μελέτες τους για κτιριακές αναβαθμίσεις και συντηρήσεις, τις κατέθεταν για έγκριση και έπαιρναν κάποιες χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία. 0 κύριος Καλιονάκης δεν πήρε ΟΥΤΕ ΜΙΑ χρηματοδότηση. Επιτέθηκε στα χρήματα της τοπικής κοινωνίας. Και τέτοια κείμενα διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους κατά Διοικητή δεν υπήρξαν ποτέ στο παρελθόν. Τι έγινε; Παραφρονησαμε όλοι ξαφνιικά;’Η γνωρίζαμε τον κύριο Καλιονάκη και είχαμε κάτι εναντίον του από το παρελθόν;

Αυτό που ιδιαίτερα μας απασχολεί είναι η αδιαφορία των εντεταλμένων κρατικών φορέων. Είναι όλοι ενημερωμένοι. Ποιος άραγε προστατεύει τον κ. Καλλιονάκη;

Ξεκαθαρίζουμε ότι τα χρήματα του ταμείου μας και που οι συμπολίτες μας συνέλεξαν με στέρηση, είναι για το επόμενο βήμα. Είναι για πρόοδο εκεί που η πολιτεία δεν συμβάλλει. Δεν είναι μόνον για τοίχους και ότι φωτογραφίζεται με σκοπό να εμπλουτιστεί το βιογραφικό κανενός.

Βουλευτής Ρεθύμνου με τα λεφτά των Ιεραπετριτών δεν θα γίνει κανείς.

Συμπαραστεκόμαστε λοιπόν στον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και ενώνουμε τη φωνή μας στη δική τους φωνή.

Ομόφωνα για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος   Δρ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος

Η Γραμματέας  Πόπη Δασκαλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου