Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ

   'Οπως γνωρίζετε τα εξαιρέσιμα του προσωπικού του νοσοκομείου μας έχουν καταβληθεί μέχρι και το μήνα Φεβρουάριο... Ενώ τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας ετοιμάζονται να λάβουν Σεπτέμβριο!

   Το τελευταίο διάστημα επικρατεί ένα θολό τοπίο σχετικά με την ενημέρωση του "γιατί συμβαίνει αυτό και ποιος ευθύνεται...". Σαν Σύλλογος εργαζομένων ψάξαμε για ακόμη μια φορά να βρούμε τις απαντήσεις και γι' αυτό επικοινωνήσαμε σήμερα 21/11/12 με την ΥΔΕ, το γραφείο Διοίκησης του Νοσοκομείου του Αγ.Νικολάου καθώς και με τον Διοικητή των διασυνδεόμενων κ.Μαυρικάκη προσωπικά.

   Από τις συζητήσεις και την ενημέρωση που είχαμε από όλες τις πλευρές διαφαίνεται ότι η διαδικασία προχωράει κανονικά από την μεριά του Αγ.Νικολάου αλλά και της ΥΔΕ (όπως έχει γίνει και για τα υπόλποιπα νοσοκομεία)... έφοσον βέβαια λάβουν πρώτα τα απαραίτητα έγγραφα από το νοσοκομείο μας... Δεν μπορούμε λοιπόν να κατηγορήσουμε την ΥΔΕ και την Επίτροπο για την μη καταβολή των νυχτερινών εφόσον στάλθηκαν σε αυτούς καθηστερημένα, δηλαδή μερικές μέρες νωρίτερα.

   Συγκεκριμένα η διαδικασία έχει ως εξής:
  • Ετοιμάζονται τα εντάλματα από το γραφείο μισθοδοσίας
  • Εκρίνονται απο το Δ.Σ. του νοσοκομείου
  • Στέλνονται στον Αγ.Νικόλαο για έγκριση Δ.Σ.
  • Μαζί με την απόφαση του Αγ.Νικολάου στέλνονται τα εντάλματα στην ΥΔΕ
  • Η ΥΔΕ τα στέλνει στην Επίτροπο όπου μετά από έλεγχο τα στέλνει πάλι πίσω στην ΥΔΕ
  • Εφόσον η ΥΔΕ τα καταθέσει μέχρι τις 30 ή 31 του εκάστοτε μηνός, η πληρωμή γίνεται στις 15-20 του επόμενου μήνα.
   Οπότε στις 15 Δεκεμβρίου θα γίνει η καταβολή των μηνών Απριλίου και Μαϊου (μιας και τα εντάλματα θα έχουν ελεγθεί μέχρι τέλους του μήνα όπως μας είπε η ΥΔΕ).

   Το θέμα των υπολοίπων μηνών Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος είναι προς έγκριση στο Δ.Σ του Αγ.Νικολάου, το οποίο θα συνεδριάσει την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου. Όπως καταλαβαίνετε είναι σχεδόν αδύνατο να ελεγχθούν από όλα τα υπόλοιπα στάδια μέχρι τις 30 Νοεμβρίου προκείμενου να καταβληθούν 15 Δεκέμβρη (εφόσον στάλθηκαν από Ιεράπετρα πριν μια βδομάδα).

   Ο Σύλλογος εργαζομένων θα "πιέσει - παρακαλέσει" την ΥΔΕ και Επίτροπο μήπως και γίνει το θαύμα να περαστούν μέχρι τις 30 του μήνα.... αλλιώς καταβολή των υπολοίπων μηνών... από του χρόνου!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου