Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ανταπάντηση του κ. Μαστοράκη στο σύλλογο εργαζομένων

Προς
το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας 
 

Αγαπητοί φίλοι .
Δεν μου τη στείλατε (!!), αλλά την είδα στην ιστοσελίδα σας την επιστολή σας – «απάντηση στην ανακοίνωσή» μου και ανταπαντώ:
Δεν έκανα καμιά ανακοίνωση. Επιστολή σάς έγραψα, σχολιάζοντας και διαμαρτυρόμενος για τη δημόσια καταγγελία σας, την οποία (επιστολή) δεν αναρτήσατε στην ιστοσελίδα σας (!!). Ο πρόεδρός σας δήλωσε δημόσια («Τελε-Κρήτη» 30-3-2012), ότι δεν την αναρτάτε, επειδή είναι υβριστική. Εσείς (τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.;;..) με e-mail σας, μου εξηγείτε ότι αυτή είχε καταταγεί στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας (!), γεγονός που δεν έχω ξανασυναντήσει σε κανένα άλλο από τα e-mails που στέλνω…. Πάντως, τελικά, την αναρτήσατε και ελπίζω να μην ξαναϋπάρξει, τουλάχιστον τέτοιο, πρόβλημα… (Σημειώνω ότι, ο Πρόεδρός σας, σε σημερινή τυχαία συνάντησή μας, επέμεινε ότι δεν την έχετε αναρτήσει!!….).
Με την απάντησή σας δεν αναφέρεστε στα γεγονότα, τις διατάξεις και τις διαδικασίες που εγώ παρουσίασα τεκμηριωμένα, προφανώς επειδή δεν μπορείτε να προβάλετε πειστική διαφωνία.
Έτσι, διαμαρτύρεστε για τους , τεκμηριωμένους επίσης, χαρακτηρισμούς μου, που δεν αφορούν, φυσικά, στα πρόσωπά σας -- δεν σας είπα ούτε κανίβαλους, ούτε ρατσιστές, ούτε απαράδεκτους, όπως ψευδώς γράφετε. Την επιχείρηση διαπόμπευσης μιας συναδέλφου σας χαρακτήρισα κανιβαλική κ.λ.π.. Απεναντίας, εσείς απαντάτε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς… (Αλήθεια, εσείς δικαιούστε να καταγγέλλετε άλλους για ρουσφετολογικές πράξεις, για ανηθικότητα κ.ά.τ.; Ύστερα, δεν θυμάστε τις δικές σας δημόσιες τοποθετήσεις σε διάφορα άλλα θέματα, με τις πραγματικά απαράδεκτες εκφράσεις;; Είστε τόσο ευαίσθητοι με τους εαυτούς σας, αλλά όχι και με όσους βάζετε απέναντί σας;;…).
Συνεχίζετε, επίσης, να κρύβεστε πίσω από τις πρόσφατες επιστολές των αυτο-εκτιθέμενων Ομοσπονδιών σας (που σας στάλθηκαν ακριβώς για την περίπτωση…), παρά το ότι δημόσια έθεσα υπόψη σας πρόσφατες ανακοινώσεις των ίδιων Ομοσπονδιών, (ΠΟΕΔΗΝ Α.Π. 2717/3-8-2011, ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ Α.Π. 460/16-12-2011) που τοποθετούνται ακριβώς αντίθετα, υπογραμμίζοντας το πραγματικά ισχύον νομικό πλαίσιο, το οποίο δεν έχει σχέση με αυτά που πεισματικά αλλά τελείως ατεκμηρίωτα ισχυρίζεστε. (Παρακαλώ να ενημερώσετε, σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, και το Σύλλογο Νοσηλευτών Ν.Λασιθίου, που έσπευσε να σας συμπαρασταθεί..).
Διαπίστωσα, ακόμα, ότι από την καταγγελτική ανακοίνωσή σας στην ιστοσελίδα σας απαλείψατε εκ των υστέρων το όνομα τής απάνθρωπα διαπομπευόμενης συναδέλφου σας – νύφης μου, δεν το απαλείψατε όμως ούτε από τη θέση του αποδέκτη της απόφασης του Αναπλ. Διοικητή που δημοσιεύετε, ούτε από την επιστολή της κας Μερεσεντόγλου που επίσης δημοσιεύετε… Αλήθεια, ποιος φωτεινός νους καταφεύγει σε τέτοιες εξυπνάδες;; Φυσικά, το όνομα δεν έχει διαγραφεί, επίσης, από τα κείμενα τόσων και τόσων καλοθελητών, ραδιοφωνικών σταθμών και ιδιωτών, που έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν τα όσα δυσφημιστικά και συκοφαντικά τούς προσφέρατε…
Δείχνοντας, επίσης, τη γενναιότητα με την οποία κινείστε και διαλέγεστε όταν αισθάνεστε πως βρίσκεστε σε δυσχερή θέση, με καταγγέλλετε (!) ξαφνικά ότι παρέλαβα τον οργανισμό του Νοσοκομείου μας με 140 κλίνες και τον παρέδωσα με 75!! Αλήθεια, γιατί δεν το είπατε αυτό όταν ανακοίνωσα, τον περασμένο Σεπτέμβρη, την παραίτησή μου από τη θέση του Διοικητή, δηλώνοντας ότι «αποστολή εξετελέσθη»; Η όψιμη αθέμιτη επίθεσή σας είναι προφανώς αλλά και αφελώς παραπλανητική, αφού όλοι -- όπως και εσείς --γνωρίζουν πως, η καταγραφή που έκανε το Υπουργείο Υγείας πριν την αναδιάρθρωση, αφορούσε στις πραγματικές, τις
ανεπτυγμένες, φυσικά, κλίνες, και όχι αυτές που υπήρχαν μόνο «στα χαρτιά». Το Νοσοκομείο μας είχε 72 ανεπτυγμένες κλίνες και, τον περασμένο Αύγουστο, «ανέβηκε» στις 75. Το «όμοιο» Νοσοκομείο Σητείας που είχε 75 (110 «στα χαρτιά»), έμεινε στις 75. Το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, που είχε 260 κλίνες στα «χαρτιά» αλλά 140 ανεπτυγμένες συν αυτές της ψυχικής υγείας, έμεινε, επίσης, στις ανεπτυγμένες. Η Γιατρός κα Ήρα Μυλωνά, με την οποία, ως Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου μας, είχαμε άριστη συνεργασία, μπορεί να σας βεβαιώσει για τον αγωνιώδη αλλά και αποτελεσματικό αγώνα μας απέναντι στις πραγματικά άγριες επιθέσεις που δέχτηκε τότε η ύπαρξη του Νοσοκομείου μας... Μην συμπεριφέρεστε, λοιπόν, με αυτόν τον ασεβή τρόπο…
Όσον αφορά στη νέα επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ, (που Κύριος οίδε πώς την ενημερώνετε…), με την οποία σας γνωστοποιεί την υπουργική «εντολή», συνεχίζω να επιμένω ότι κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, στην προσπάθειά σας να δημιουργήσετε σύγχυση σε μια τελείως καθαρή υπόθεση, κατασκευάζοντας ρουσφέτια για να πλήξετε ανύπαρκτο εχθρό που στήνετε απέναντί σας, χωρίς σας νοιάζει αν διαπομπεύετε μια συνάδελφό σας….
Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά:
Η «εντολή» αυτή και έχει καταγγελθεί από την ίδια την ΠΟΕΔΗΝ ότι παρεμποδίζει την εφαρμογή του νόμου, και διττά ΔΕΝ αφορά τη συνάδελφό σας – νύφη μου, αφού, και η πρόσληψή της (2007) έγινε πριν την εφαρμογή του νόμου περί μετατάξεων κ.λ.π. (2009), και δεν έγινε καμιά μετάταξη κ.λ.π. αλλά μια προσωρινή τοποθέτηση σε άλλη Υπηρεσία του ίδιου του Νοσοκομείου μας, ώστε να αντιμετωπιστούν επείγοντα προβλήματα λειτουργίας του, για την οποία είναι αρμόδια και υπεύθυνη η Διοίκησή του και όχι ο Σύλλογός σας.
Εν πάση περιπτώσει, όσο και αν προσπαθείτε να την …κρύψετε ή να την …βελτιώσετε, η δημόσια δήλωση του Προέδρου σας (Τελε-Κρήτη, 30-3-2012), ότι δεν θα δημιουργούσατε κανένα θέμα αν η συνάδελφός σας δεν ήταν νύφη μου, σας αφήνει «στον αέρα» με το πείσμα σας και τη σκληρότητά σας, που μόνο το συνδικαλισμό και το Νοσοκομείο μας δεν ωφελούν…
Ιεράπετρα, 2-4-2012 Ευχαριστώ και Καλό Πάσχα
Μανώλης Ι. Μαστοράκης
τ. Δ/της Νοσοκομείου Ιεράπετρας
Κοιν.: Αναπλ. Διοικητή Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου