Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Παγκρήτια Σύσκεψη Σωματείων Εργαζομένων Νοσοκομείων

 Με πρωτοβουλία του ΔΣ σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ διοργανώθηκε στις 4/9/24 η Παγκρήτια σύσκεψη σωματείων εργαζομένων νοσοκομείων, ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών, εργαζομένων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και Εκαβ, με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης που βρίσκεται η Υγεία - Πρόνοια στην Κρήτη και τον συντονισμό κοινών δράσεων.

Ο σύλλογος εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ είχε ζητήσει επίσημα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χαλκιαδάκη το αμφιθέατρο ώστε να γίνει εκεί η Παγκρήτια σύσκεψη (ως συνήθως), αλλά ο διοικητής του νοσοκομείου αρνήθηκε να το παραχωρήσει. Μάλιστα είδαμε κατά την είσοδο μας στον χώρο του Νοσοκομείου ότι η πόρτα του αμφιθέατρου είχε κλειδωθεί με λουκέτο. 

Στη συνέχεια η σύσκεψη έγινε αναγκαστικά στο γραφείο του σωματείου ΠΑΓΝΗ με αποτέλεσμα λόγω της μεγάλης συμμετοχής, αρκετοί να είναι όρθιοι σε όλη τη διάρκεια της. Φυσικά αυτό δεν εμπόδισε την πραγματοποίηση της σύσκεψης.

Μέσα στην σύσκεψη που ακολούθησε αναφέρθηκαν όλα τα προβλήματα ανά ειδικότητα και νομό και αποφασίστηκε να υπάρχει συντονισμένη δράση μέσα στους επόμενους μήνες, με μοναδικό σκοπό και στόχο την προάσπιση και αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας προς τους πολίτες και τους εργαζόμενους. 

  • Με κινητοποιήσεις ανά νομό.
  • Με αίτημα για θεματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  • Με στήριξη των συναυλιών στο Ηράκλειο και όπου αλλού αποφασιστούν, από τα σωματεία υγείας και τις ενώσεις.
  • Άμεση κινητοποίηση με συγκέντρωση σε όποιο νομό επισκεφτεί ο Υπουργός Υγείας.
  • Παγκρήτιο συλλαλητήριο ενάντια στη διάλυση και εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ στις 6 Νοέμβρη στο Ηράκλειο.

Θα θέλαμε σαν Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας να ευχαριστήσουμε τον σύλλογο του ΠΑΓΝΗ για την πρωτοβουλία και το κάλεσμα.

Βίντεο (Πατήστε εδώ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου