Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Η υποστελέχωση και υπολειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Μας χαροποίησε το γεγονός της ένταξης μας στην άγονη Α προβληματική ζώνη καθώς ήταν ένα πάγιο αίτημα πολλών ετών έχοντας δώσει  μάλιστα αρκετούς αγώνες γι αυτό, αλλά και για πολλά άλλα αιτήματα τα οποία συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Ακούσαμε δε στην ΔΕΘ τον πρωθυπουργό να μιλάει για τα κίνητρα αλλά και την φορολόγηση του 22% στους Ιατρούς ενώ για τους υγειονομικούς που συνεχίζουν να κρατάνε το σύστημα υγείας στις πλάτες τους ούτε λόγος, ή αν ισχύσει οριζόντια αύξηση με κάτι μεικτά 20€ και μάλιστα από τον Απρίλιο του 2025. Η υποστελέχωση στο νοσοκομείο Ιεράπετρας όπως και σε όλα τα Νοσοκομεία του Λασιθίου είναι μεγάλη και το επόμενο διάστημα (στις προκηρύξεις) θα είναι κρίσιμο για το αν θα υπάρχει ανταπόκριση από υποψηφίους ή όχι. Για να στηριχθεί το ΕΣΥ χρειάζεται χρήματα και όχι ψίχουλα!! Ένα μικρό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί είναι και ο μήνας Σεπτέμβριος όπου στο νοσοκομείο Ιεράπετρας δε θα εφημερεύει:

·        Αναισθησιολόγος 22 μέρες το μήνα

·        Ακτινολόγος 23 μέρες το μήνα

·        Παθολόγος 22 μέρες το μήνα

·        Πνευμονολόγος 22 μέρες το μήνα

·        Παιδίατρος 14 μέρες το μήνα (Λόγω αναρρωτικής άδειας 1 Ιατρού)

·        Καρδιολόγος 13 μέρες το μήνα

·        Χειρουργός 10 μέρες το μήνα

·        Γυναικολόγος 18 μέρες το μήνα

·        Ορθοπεδικός 15 μέρες το μήνα

·        Οφθαλμίατρος 16 μέρες το μήνα

·        Ω.Ρ.Λ 22 μέρες το μήνα

·        Οδοντίατρος 22 μέρες το μήνα

·        Ουρολόγος 15 μέρες το μήνα

Και φυσικά θα πρέπει να τονίσουμε πως η συν - εφημέρευση του χειρουργικού τομέα με το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου είναι μία προσωρινή και όχι μόνιμη λύση, προς εξυπηρέτηση των ασθενών.

Αναλυτικά όμως στο Νοσοκομείο μας υπάρχουν 37 θέσεις Ιατρών, εκ των οποίων Υπηρετούν 21, ενώ υπολείπονται 16. Δηλαδή μιλάμε για 56.7% πληρότητα … και υπολείπεται το 43,3%!

Αποτέλεσμα των ελλείψεων αυτών είναι πρέπει να διακομιστεί ο ασθενής σε πλησιέστερο νοσοκομείο (σε ελάχιστες  περιπτώσεις πλέον ακόμα και σε άλλο νομό) προκειμένου να υπάρχουν η αντίστοιχη ειδικότητα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο σε κάποιο εξαιρετικά επείγον περιστατικό… λόγο της απόστασης και του κακού οδικού δικτύου.

Τεράστιες ελλείψεις και στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, καθώς όλα τα τμήματα δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα άξιο αναφοράς είναι το τμήμα του Χειρουργείου που λειτουργεί με το 1/3 του προσωπικού που χρειάζεται.

Φυσικά οι ελλείψεις δε σταματάνε εδώ… Τεράστια κενά υπάρχουν και στη διοικητική υπηρεσία, όπου πολλά γραφεία λειτουργούν με ένα άτομο το οποίο φυσικά δεν έχει ούτε τη δυνατότητα να αρρωστήσει.  Το ίδιο φυσικά συμβαίνει σε παραϊατρικό, Τεχνική υπηρεσία αλλά και σε προσωπικό καθαριότητας καθώς και στις λοιπές υποστηρικτικές υπηρεσίες. Όσον αφορά το φύλαξη του νοσοκομείου.. απλά δεν υπάρχει.

Όλες αυτές οι ελλείψεις καθώς και η περίοδος του covid έχουν οδηγήσει στο να μην μπορούν να δοθούν οι νόμιμες άδειες στο προσωπικό με αποτέλεσμα την συσσώρευση τους , ενώ  πολλοί συνάδελφοι έχουν οφειλόμενες άδειες από το 2018!!

Ως εργαζόμενοι συνεχίζουμε να διεκδικούμε :

• Αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου μας.

• Τροποποίηση του Οργανισμού με αναδιάρθρωση και αύξηση κλινών

• Αυτοδιοίκητο με κρατικό προϋπολογισμό

• Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό στα Δημόσια Νοσοκομεία

• Όχι στα μπαλώματα με μετακινήσεις (μεταξύ τμημάτων και μονάδων υγείας), και με προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι κοκ.

• Βελτίωση των μισθολογικών και εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων στο ΕΣΥ, αυξήσεις και επαναφορά της αυτοτελούς φορολόγησης εφημεριών και πρόσθετων αμοιβών, επαναφορά 13 ου και 14ου μισθού.

• Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων. Καμιά απόλυση συμβασιούχων στην υγεία.

Δικαιούμαστε Δημόσια Δωρεάν Υγεία για εμάς και τα παιδιά μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Συνάντηση του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Παπαβασιλείου Νεκτάριο με τον Αν. Διοικητή και Σύλλογο Εργαζομένων του Γ.Ν-Κ.Υ. Ιεράπετρας

 Μια σύντομη έκτακτη επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο - Κ.Υ. Ιεράπετρας πραγματοποίησε σήμερα ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ κος Παπαβασιλείου Νεκτάριος. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κος Πετράκης Ιωάννης, ο Προέδρος και μέλη του Συλλόγου εργαζομένων.

 Στο σύντομο χρονικό διάστημα της παραμονής του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως η ένταξη της Ιεράπετρας στην Α προβληματική και άγονη ζώνη, καθώς και οι ελλείψεις σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου μας.




Εκλογές της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος 17 Σεπτεμβρίου 2024


Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Αιμοδοσία στη μνήμη της Βαρβάρας Μερεσεντόγλου

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από την τραγική απώλεια της προσφιλούς μας Διευθύνουσας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ. Νοσοκομείο Ιεράπετρας Βαρβάρας Μερεσεντόγλου, οργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία και εγγραφή στους εθελοντές αιμοδότες μυελού των οστών.

Πρόκειται για κοινή απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας.

Οι εθελοντές δότες με μια απλή λήψη σιέλου με μπατονέτα, εγγράφονται στον οργανισμό «Όραμα Ελπίδας – Τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών».

Η πραγματοποίηση της θα γίνει στις:

16 Σεπτεμβρίου 2024 ώρες 4μμ έως 7:30μμ στο οίκημα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ο ΕΛΕΗΜΩΝ Δημοκρατίας 53, Ιεράπετρα.


Ο Βλασσάκης Δημήτρης ξανά Πρόεδρος στον Επιστημονικό Σύλλογο Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος

 

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Παγκρήτια Σύσκεψη Σωματείων Εργαζομένων Νοσοκομείων

 Με πρωτοβουλία του ΔΣ σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ διοργανώθηκε στις 4/9/24 η Παγκρήτια σύσκεψη σωματείων εργαζομένων νοσοκομείων, ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών, εργαζομένων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και Εκαβ, με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης που βρίσκεται η Υγεία - Πρόνοια στην Κρήτη και τον συντονισμό κοινών δράσεων.

Ο σύλλογος εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ είχε ζητήσει επίσημα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χαλκιαδάκη το αμφιθέατρο ώστε να γίνει εκεί η Παγκρήτια σύσκεψη (ως συνήθως), αλλά ο διοικητής του νοσοκομείου αρνήθηκε να το παραχωρήσει. Μάλιστα είδαμε κατά την είσοδο μας στον χώρο του Νοσοκομείου ότι η πόρτα του αμφιθέατρου είχε κλειδωθεί με λουκέτο. 

Στη συνέχεια η σύσκεψη έγινε αναγκαστικά στο γραφείο του σωματείου ΠΑΓΝΗ με αποτέλεσμα λόγω της μεγάλης συμμετοχής, αρκετοί να είναι όρθιοι σε όλη τη διάρκεια της. Φυσικά αυτό δεν εμπόδισε την πραγματοποίηση της σύσκεψης.

Μέσα στην σύσκεψη που ακολούθησε αναφέρθηκαν όλα τα προβλήματα ανά ειδικότητα και νομό και αποφασίστηκε να υπάρχει συντονισμένη δράση μέσα στους επόμενους μήνες, με μοναδικό σκοπό και στόχο την προάσπιση και αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας προς τους πολίτες και τους εργαζόμενους. 

  • Με κινητοποιήσεις ανά νομό.
  • Με αίτημα για θεματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  • Με στήριξη των συναυλιών στο Ηράκλειο και όπου αλλού αποφασιστούν, από τα σωματεία υγείας και τις ενώσεις.
  • Άμεση κινητοποίηση με συγκέντρωση σε όποιο νομό επισκεφτεί ο Υπουργός Υγείας.
  • Παγκρήτιο συλλαλητήριο ενάντια στη διάλυση και εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ στις 6 Νοέμβρη στο Ηράκλειο.

Θα θέλαμε σαν Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας να ευχαριστήσουμε τον σύλλογο του ΠΑΓΝΗ για την πρωτοβουλία και το κάλεσμα.

Βίντεο (Πατήστε εδώ)



Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου για τον αποκλεισμό των Ειδικευομένων Νοσηλευτών στο Λασίθι

Το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου απέστειλε στον υφυπουργό υγείας κ. Μ. Θεμιστοκλέους έγγραφο με διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου από την κατανομή 984 θέσεων Ειδικευομένων Νοσηλευτών περιόδου 2024-2025 και αίτημα για τροποποίηση της κατανομής. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

Κύριε υφυπουργέ, 

 θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον αποκλεισμό των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου από την κατανομή 984 θέσεων Ειδικευομένων Νοσηλευτών περιόδου 2024-2025 που έγινε με την υπουργική απόφαση Γ6α/Γ.Π. 33553 ΦΕΚ 4881/Β/23-8-2024. 

Ενώ στην 7η ΥΠΕ κατανεμήθηκαν 89 θέσεις ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία των νομών Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, δεν κατανεμήθηκε ούτε μία θέση ειδικευόμενου νοσηλευτή στα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου. 

Επισημαίνουμε ότι με την υπουργική απόφαση Γ6α/Γ.Π.39226/2020 - ΦΕΚ 2656/Β/30-6-2020 για την κατανομή θέσεων της περιόδου 2020 - 2021 είχαν κατανεμηθεί στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου 15 θέσεις ειδικευόμενων νοσηλευτών για την ειδικότητα της επείγουσας και εντατικής νοσηλευτικής. 

Επίσης με την Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Γ6α/Γ.Π.2247/2024 ΦΕΚ 1003/Β/9-2-2024 για την "Αναδιανομή κενών θέσεων των ειδικευομένων νοσηλευτών περιόδου 2020-2022, είχαν κατανεμηθεί στο ΓΝΑΝ 5 θέσεις ειδικευόμενων νοσηλευτών για την ειδικότητα της επείγουσας και εντατικής νοσηλευτικής, από τις οποίες καλύφθηκαν και οι 5 (1+4). 

Ενώ δηλαδή στην κατανομή των θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021 είχαν κατανεμηθεί αρχικά 15 θέσεις και στη συνέχεια 5 θέσεις για το νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, στην κατανομή των θέσεων για την εκπαιδευτική περίοδο 2024 - 2025 δεν δόθηκε καμία θέση. 

Ο θεσμός των ειδικευόμενων νοσηλευτών θεσμοθετήθηκε για να αναβαθμίσει τις ικανότητες και τις δεξιότητες του νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και για να αποτελέσει μια σημαντική ενίσχυση των νοσοκομείων με νοσηλευτές και νοσηλεύτριες. Όμως παρά το ότι στα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου η στελέχωση με νοσηλευτικό προσωπικό σε σχέση με τους οργανισμούς κυμαίνεται (μαζί με τους συμβασιούχους) από 70% έως 80%, τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου αποκλείστηκαν εντελώς από την κατανομή θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών. 

Γι΄ αυτό εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας και σας ζητούμε τροποποιήσετε την υπουργική απόφαση Γ6α/Γ.Π. 33553 ΦΕΚ 4881/Β/23-8-2024 ώστε να περιληφθούν τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου στην κατανομή θέσεων Ειδικευομένων Νοσηλευτών περιόδου 2024-2025. 

Εκ του ΔΣ 

Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ