Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων με την Βουλευτή κα. Σπυριδάκη Κατερίνα

Στις 20 Αυγούστου η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ κα. Σπυριδάκη Κατερίνα, πραγματοποίησε για άλλη μια φορά επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, με το ενδιαφέρον της να παραμένει έντονο και αμείωτο, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που ταλανίζουν το ΕΣΥ και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της πόλης μας.

Την κα. Σπυριδάκη υποδέχτηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Ακολουθήσε συζήτηση με όλους τους παρευρισκόμενους, όπου έγινε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του νοσοκομείου, τις ελλείψεις και την αβεβαιότητα για το μέλλον, εν όψη των επικείμενων αλλαγών στον ευρύτερο τομέα της υγείας.

Η συζήτηση διήρκησε αρκετή ώρα και ήταν αρκετά εποικοδομητική. Καταφέραμε σαν Σύλλογος να αποτυπώσουμε την δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει και πόσο δυσοίωνα είναι τα μελλούμενα αν δεν επέλθουν αλλαγές, αν δεν ενισχυθεί το Νοσοκομείο μας  και μάλιστα άμεσα. Εκφράσαμε την πλήρη απογοήτευσή μας για την συνεχή απαξίωση του Νοσοκομείου μας και της σημαντικής προσφοράς του στον τόπο και την ευρύτερη περιοχή του Νομού και κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά στην περίπτωση που συνεχιστεί η υποβάθμιση και αποδυνάμωση του.



Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φουντοραδάκη Ελένης

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, εκφράζει τη μεγάλη του θλίψη για τον χαμό της αγαπημένης συναδέλφου μας Φουντοραδάκη Ελένης που έφυγε από κοντά μας.

 

Η Ελένη υπήρξε αξία συνάδελφος και εργάστηκε στο παρελθόν στην Καρδιολογική και Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου μας, πάντα με το χαμόγελο και πάντα πρόθυμη να εξυπηρετήσει. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο Νοσοκομείο της Σητείας.

 

Όλοι θα σε θυμόμαστε με αγάπη, κρατώντας όλες τις όμορφες στιγμές της συνεργασίας μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας


Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Κοινή ανακοίνωση των συλλόγων εργαζομένων των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου

25/8/24

Τα ΔΣ των συλλόγων εργαζομένων των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου εκφράζουμε την αντίθεση μας στις μετακινήσεις προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, για να καλύπτονται με "μπαλώματα" τα μεγάλα κενά που υπάρχουν.

Η τακτική αυτή απορρυθμίζει τις δομές με κίνδυνο να υποβαθμιστεί η λειτουργία ακόμα και των λίγων κλινικών που λειτουργούν ομαλά, επιδεινώνει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί σε παραιτήσεις και σε απροθυμία υποβολής υποψηφιοτήτων για νέες θέσεις.

Με τις μετακινήσεις όχι μόνο δεν λύνονται τα προβλήματα των Νοσοκομείων του νομού, αλλά μεγεθύνονται. 

Παράλληλα εκφράζουμε την αντίθεση μας σε προτάσεις για νέες συγχωνεύσεις, συνενώσεις και αλλαγές στη μορφή των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου με το φημολογούμενο νέο χάρτη υγείας.

Ζητούμε από όλους τους θεσμικούς φορείς της υγείας και της κοινωνίας στο νομό Λασιθίου να εκφράσουν την αντίθεση τους σε τέτοιου είδους λογικές και δηλώνουμε έτοιμοι για νέους κοινούς αγώνες στην κατεύθυνση της διεκδίκησης της βελτίωσης των μισθολογικών και εργασιακών συνθηκών και της στελέχωσης των Νοσοκομείων με μόνιμες θέσεις ιατρών και προσωπικού.

 

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου - Κ.Υ Ιεράπετρας

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου - Κ.Υ Σητείας

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου - Κ.Υ Νεάπολης Διαλυνάκειο

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Συλλυπητήρια στην οικογένεια της Μερεσεντόγλου Βαρβάρας

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, εκφράζει τη μεγάλη του θλίψη για τον χαμό της αγαπημένης μας Διευθύνουσας Μερεσεντόγλου Βαρβάρας που έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 60 ετών.

Η κα Μερεσεντόγλου διετέλεσε Διευθύνουσα της  Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας από το 2008 μέχρι και σήμερα, πάντα πρόθυμη να εξυπηρετήσει και παράλληλα να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο της διεύθυνσης του προσωπικού.

Όλοι θα θυμόμαστε καλές στιγμές από σένα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας.

Η κηδεία θα τελεστεί την Παρασκευή 16/8 και ώρα 6μ.μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας. Η σορός της θα βρίσκεται εκεί μια ώρα πριν την τέλεση στις 5μ.μ.

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας


Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Και ο χορός καλά κρατεί!!!!

 

Οι συγχωνεύσεις  των νοσοκομείων της περιφέρειας και η υλοποίηση του νέου υγειονομικού χάρτη, μετά τις  πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού υγείας κου Άδωνη Γεωργιάδη και μεγάλων αθηναϊκών sites, οδεύουν τελικά προς πραγματοποίηση από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, άσχετα από τις προεκλογικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού κατά τις οποίες όχι μόνο διέψευδε το ενδεχόμενο κατάργησης του νοσοκομείου, αλλά προανήγγειλε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυσή του σε γνωστό παραλιακό κατάστημα της περιοχής μας.


Σύμφωνα λοιπόν, με  τα πρόσφατα δημοσιεύματα, προσλήψεις προσωπικού δεν πρόκειται να γίνουν άμεσα, οπότε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σκοπεύει να καλύψει τα κενά που υπάρχουν με μετακινήσεις προσωπικού. Δηλαδή, με μετακινήσεις εργαζομένων από κλινική σε κλινική και από πόλη σε πόλη και εργαζόμενοι που σήμερα καλύπτουν κλινικές με περιορισμένη πληρότητα αναμένεται να μετακινηθούν στα κοντινότερα μεγάλα νοσοκομεία προκειμένου να στελεχώσουν κλινικές που σήμερα παρουσιάζουν κενά.

Στόχος είναι να επανδρωθούν πλήρως οι κλινικές στα μεγάλα νοσοκομεία των πόλεων, ενώ οι μικρότερες μονάδες να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες κυρίως σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Δηλαδή τι;;;; Να μετατραπούν σε Κέντρα υγείας!!!! Τι σημαίνει όμως αυτό για μας;;;; Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΣ!!!! Και μάλιστα στην ΨΑΘΑ!!!!!

Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται ότι όλα όσα προαναφέρθηκαν θα πραγματοποιηθούν με τις ευλογίες ολων των εμπλεκόμενων φορέων κυβερνητικών και μη.Ακούσατε, ακούσατε!


Και αναρωτιόμαστε τα εξής:

1. Ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ κος Παπαβασιλείου Νεκτάριος δεν γνωρίζει άραγε την αναγκαιότητα της ύπαρξης του νοσοκομείου μας και της πλήρης στελέχωσής του, δεδομένου πως έχει επιτελέσει Διοικητής του νοσοκομείου μας και επιπλέον ο ίδιος και η οικογένειά του είναι μόνιμοι κάτοικοι Ιεράπετρας;


2. Ο εκλεγμένος βουλευτής Λασιθίου κος Πλακιωτάκης Ιωάννης θεωρεί ότι εκλέχθηκε μόνο από τους πολίτες μιας πόλης του νομού; Ο ίδιος είχε διαψεύσει στο παρελθόν δημοσιεύματα που ανέφεραν το κλείσιμο του νοσοκομείου! 


3. Οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού γιατί τηρούν σιγή ιχθύος; Πότε θα ακουστεί η φωνή τους;


4. Ο Δήμος Ιεράπετρας που είναι; Οι πολίτες της πόλης στήριξαν σύσσωμοι δημοτικό σύμβουλο με την ιδιότητα του αναισθησιολόγου, ο οποίος απο την μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, οι φορές που έχει εφημερεύσει στο νοσοκομείο είναι μετρημένες στα δάχτυλα της Μίας Χειρός!! 


Πού είστε όλοι; Τι ετοιμάζετε; Γιατί άκρα του τάφου σιωπή; Εύλογα αναρωτιέται κανείς μήπως πίσω από τις σιωπές σας κρύβεται κάποια άλλη σκοπιμότητα; Και αν όχι τότε με την σιωπή σας είστε συμμέτοχοι σε ότι συμβεί!!!


Καλείστε όλοι οι προαναφερόμενοι να λάβετε επιτέλους θέση και να αναλάβετε τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα από σας. Εμείς όλοι οι απλοί πολίτες δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημά το οποίο ετοιμάζετε


Η ηγεσία του Υπουργείου και απ ότι φαίνεται προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση του πρωταρχικού της σχεδίου. Και αυτό είναι ένα! Το ΚΛΕΙΣΙΜΟ του νοσοκομείου Ιεράπετρας και την τελική υποβάθμιση του σε Κέντρο Υγείας!!!

Ε ΟΧΙ!!!! Για άλλη μια φορά ο  λαός της Ιεράπετρας θα πρέπει να παλέψει για τα αυτονόητα!! Τη διατήρηση του νοσοκομείου της πόλης μας με μοναδικό σκοπό την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του, την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, την διατήρηση της αξιοπρέπειας του στη ζωή, πράγμα που δικαιωματικά του ανήκει, για να συνεχίσει να αυτοαποκαλείται Έλληνας πολίτης, μιας Ευρωπαϊκής χώρας και όχι μιας Τριτοκοσμικής!!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ!!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ!!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ!!!

Οι άνθρωποι τω επαρχιών δεν είναι άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού!!! Μοχθούν και κοπιάζουν καθημερινά για να ζουν αξιοπρεπώς, να συμβάλλουν στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική κτλ  ανάπτυξη αυτής της χώρας, οπότε οφείλετε σαν κράτος να τους παρέχετε αυτά που δικαιούνται και με κόπο έχουν αποκτήσει χρόνια τώρα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δώσουμε ακόμα μια μεγάλη μάχη, σαν αυτές που δίνουμε χρόνια τώρα, για το ανυπέρβλητο αγαθό, την ΥΓΕΙΑ!!! Είναι θέμα επιβίωσης αλλά και παρακαταθήκης για τις επόμενες γενιές.

Κάθε φορά μια μάχη έως ότου κερδίσουμε τον πόλεμο!!!! 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας


Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Ενημέρωση για τα νυχτερινά - εξαιρέσιμα Μαϊου και Ιουνίου 2024

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι τα νυχτερινά - εξαιρέσιμα των μηνών Μαϊου και Ιουνίου 2024 για το Νοσηλευτικό - λοιπό προσωπικό (πλην Ιατρικό) θα καταβληθούν μεταξύ 10/8/24 και 13/08/24.