Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Μήνυμα Υποψήφιου Εκπροσώπου Δ.Σ. Βλασσάκη Δημήτρη

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

η Πέμπτη 30 Μαΐου θα καθορίσει την εκπροσώπηση των εργαζόμενων στο ΔΣ των νοσοκομείων του Λασιθίου.
Πολλά τα προβλήματα που μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί σε όλα τα νοσοκομεία μας. Δεν υπάρχει χώρος για διχασμό και ευνοιοκρατία ενός κύκλου που έχει διαμορφωθεί και παγιωθεί, εις βάρος των συμφερόντων των πολλών.
Δεν πρέπει υπάρχουν οι δικοί μας και οι άλλοι. Τα προβλήματα μας είναι κοινά και μαζί πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε.

Το κάθε νοσοκομείο είναι σημαντικό και έχει τον ρόλο του στη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας. Όλα χρειάζονται στήριξη και όλα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά.

Πιστεύω ακόμα πως η εκπροσώπηση μας δεν πρέπει να είναι οικογενειακή υπόθεση. Δεν μπορεί δύο άτομα να καθορίζουν το μέλλον όλων μας, έχοντας συγκεντρώσει όλη τη εξουσία. Όσοι θέλουν και μπορούν να προσφέρουν, πρέπει να έχουν την ευκαιρία.

Αντιμετωπίζω με ψυχραιμία ψέματα και συκοφαντίες από εξαπτέρυγα που δεν τολμούν να με κατηγορήσει δημόσια, αλλά το κάνει ανέντιμα μέσα σε κλειστές ομάδες με τη σιγουριά ότι δεν έχω τη δυνατότητα να αντιπαραθέσω την αλήθεια. 
Που υπάρχουν πιέσεις, φόβος, bullying. Είναι αντισυναδελφικό και αντιδημοκρατικό. Η ψήφος πρέπει να είναι αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης. Πίσω από το παραβάν μπορείτε να κάνετε άφοβα την επιλογή σας.

Κατάγομαι από τον Άγιο Νικόλαο, αλλά εργάζομαι στο νοσοκομείο Ιεράπετρας. Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία με την διπλή ιδιότητα. Του πολίτη και του εργαζόμενου. Και ανάλογη κατάσταση με της Ιεράπετρας, υπάρχει και στο νοσοκομείο Σητείας. Της Νεάπολης πάλι έχει μετατραπεί ελλείψη προσωπικού, σε μόνιμο "αιμοδότη" του Αγίου Νικολάου.

Ζητούμενο είναι πως η εκπροσώπηση μας στο ΔΣ θα μπορέσει να είναι προς όφελος όλων των πολιτών του Λασιθίου. Πως θα προωθήσουμε προτάσεις και λύσεις που μέσα από μια δίκαιη συνεργασία θα μπορέσουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Από την άλλη πως σαν εργαζόμενοι θα βελτιώσουμε τις εργασιακές μας συνθήκες αλλά και πως δεν θα απολυθεί κανένας συνάδελφος. Αλλά να τονίζω ότι το εμπόριο ελπίδας που πουλούν κάποιοι είναι καλό δόλωμα.

Δεν θα ήθελα να έχω καμία αντιπαράθεση με τον συνυποψήφιο μου. Εκφράζω τον σεβασμό μου στην επιλογή όσων τον στηρίζουν. Ουδεμία εχθρότητα ή πικρία. Η ενότητα είναι που έχει σημασία και είμαι αποφασισμένος να την διασφαλίσω.

Είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω πως χρειάζεται νέα πρόσωπα αλλά κυρίως νέες ιδέες να κυριαρχήσουν στο συνδικαλιστικό μας κίνημα. Πρέπει να είμαστε χρήσιμοι στους πολλούς.
Το να κάνουμε θόρυβο μπορεί να τραβά την προσοχή αλλά δεν δημιουργεί αποτέλεσμα. Το να συγκρουόμαστε για το θεαθήναι, αλλά στην ουσία να είμαστε ή να συνεργαζόμαστε υπόγεια με αυτό που καταγγέλλουμε, είναι υποκρισία. 

Είμαι αποφασισμένος να εργαστώ σκληρά για να ακουστεί η φωνή όλων μας και να διασφαλίσω ότι οι ανάγκες και οι ανησυχίες μας θα ληφθούν σοβαρά υπόψη. 
Με την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας, μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά. 

Δεσμεύομαι απέναντι σας πως αν με εκλέξετε, θα εκπροσωπώ το δίκαιο, το σωστό, το ωφέλιμο. Θα είμαι η φωνή σας χωρίς διαχωρισμούς και εμπάθεια. Θέλω να ενώνω και όχι να διχάζω τους συναδέλφους.

Με αυτές τις σκέψεις, απευθύνομαι στην κάθε και στον κάθε συνάδελφο και ζητώ τη στήριξη σας. Ζητώ να είμαι ο εκπρόσωπος των συμφερόντων σας στο νέο ΔΣ.

Η υποστήριξή σας είναι κρίσιμη για την επιτυχία μας και την προώθηση των κοινών μας στόχων. 
Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και δικαιότερο εργασιακό περιβάλλον. 


Με ειλικρινή εκτίμηση και σεβασμό, 
Βλασσάκης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου