Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Aνακοινωση Δ.Σ 19.05.2015

           Την προηγούμενη Τετάρτη 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε  συνάντηση μελών του Δ.Σ . του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας,  με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό και το βουλευτή του νομού κ Δερμιτζάκη .  Ο κ  Ξανθός  δεσμεύτηκε για:

1,  Άμεση προκήρυξη μέχρι τέλος Μαΐου  μόνιμων  θέσεων  παραϊατρικού προσωπικού (χειριστές ακτινολόγοι και παρασκευαστές Μικροβιολογικού) και  νοσηλευτικού προσωπικού.
2, Τροποποίηση του οργανισμού με αύξηση των θέσεων Παθολόγων  σε 3 ώστε να γίνει αργότερα και η προκήρυξη της 3ης θέσης μόνιμου παθολόγου.
3, Προσπάθεια σε συνεργασία με τη 7Η  ΥΠΕ άμεσης προσωρινής κάλυψης  του Νοσοκομείου μας με  χειριστή ακτινολόγο .
Παρά το  θετικό κλίμα και την κατανόηση της κατάστασης από τον υπουργό, οι  υποσχέσεις για προκηρύξεις  μόνιμων θέσεων  προϋποθέτουν  χρονοβόρες  διαδικασίες  .
Η Παθολογική κλινική παραμένει  κλειστή. Το Ακτινολογικό  και Μικροβιολογικό  Εργαστήριο παρουσιάζουν  μεγάλες ελλείψεις σε παραϊατρικό προσωπικό, μένουν κλειστά τις νύχτες και επηρεάζουν σοβαρά  την λειτουργία του Κέντρου Υγείας και την διαχείριση των ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ περιστατικών.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ.

Χθες  Δευτέρα 18/5 πραγματοποιήθηκε η Σύσκεψη που συγκαλέσαμε ως Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου στην οποία ενημερώσαμε και αξιολογήσαμε από κοινού τα  αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης   μας με τον  Υπουργό. Στη σύσκεψη παρευρέθησαν  εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων,  ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Υγείας του Δήμου καθώς και μέλη της  Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας.
Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις που λάβαμε από τον κ. Ξανθό, για τις ενέργειες  που  πρόκειται να δρομολογηθούν, δεν είναι άμεσα εφαρμόσιμες και δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις οξυμένες ανάγκες του Νοσοκομείου μας για τους επόμενους μήνες (παθολογική, ακτινολογικό, μικροβιολογικό).
Απαιτείται, η άμεση συστράτευση και κινητοποίηση φορέων και κατοίκων προκειμένου να ασκηθούν εντονότατες πιέσεις τόσο στο Υπουργείο, στη Διοίκηση του και στη ΥΠΕ Κρήτης για συγκεκριμένες άμεσες λύσεις. Το νοσοκομείο πρέπει να επιβιώσει τους επόμενους δύσκολους μήνες χωρίς να υπονομεύεται η ασφάλεια και η υγεία των κατοίκων της περιοχής μας.
Απαιτείται, ταυτόχρονα, να μπει άμεσα σε εφαρμογή η αύξηση της  χρηματοδότησης και η στελέχωση  του Νοσοκομείου γενικότερα με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για να έχουμε ένα πλήρες Δημόσιο και Δωρεάν Νοσοκομείο με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για το προσωπικό του και πλήρεις παροχές υγείας για όλο τον κόσμο.
Κάτω από αυτό το πρίσμα και επειδή η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αποφασίστηκε να ζητηθεί η επίσπευση (μέσα στην εβδομάδα) του μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου που ήδη έχει εξαγγείλει ο Δήμαρχος. Στόχος θα πρέπει να είναι η διοργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων και αγώνων και η άσκηση όλων των δυνατών πιέσεων για να ανακοπεί και να αναστραφεί η πορεία κατάρρευσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και του Νοσοκομείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου