Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ για ΟΛΟΥΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ, στις 10ΠΜ, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Εδώ και τέσσερα χρόνια βρισκόμαστε αντιμέτωποι με επίμονες προσπάθειες υποβάθμισης και συρρίκνωσης του Νοσοκομείου μας, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που οδηγούν το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στη διάλυση και την υποβάθμιση και την περιοχή μας στο μαρασμό και την απαξίωση. Πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτής της επίθεσης αποτελεί, σήμερα, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου που παραμένει κλειστή 25 μέρες το μήνα, πρόβλημα που διαιωνίζεται μήνες τώρα, χωρίς προοπτική αποτελεσματικής επίλυσης. Αντίθετα, νέα προβλήματα προστίθενται, όπως η παρεμπόδιση λειτουργίας της ορθοπεδικής κλινικής, η σχεδιαζόμενη διάλυση της καρδιολογικής κλινικής, οι διαθεσιμότητες, η αυξανόμενη υποχρηματοδότηση, κλπ.
Δίπλα στην αποψίλωση του Νοσοκομείου, έχουμε ζήσει τα δύο τελευταία χρόνια και την αποψίλωση του δήμου Ιεράπετρας από όλες σχεδόν τις υπηρεσίες και το ΤΕΙ του. Αποτέλεσμα δεν είναι μόνο η απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων, αλλά και η διαρκής απαξίωση και υποβάθμιση της περιοχής μας. Πιο πρόσφατη πράξη αυτού του δράματος είναι η ανακοίνωση κατάργησης του τοπικού καταστήματος του ΟΑΕΕ.
Οι διαρκείς, μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις που οι κάτοικοι της Ιεράπετρας έχουμε πραγματοποιήσει όλο αυτό το διάστημα έχουν καταφέρει να φρενάρουν ή και να ανατρέψουν σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες συρρίκνωσης του Νοσοκομείου μας. Χωρίς αυτές, σήμερα θα ήταν ένα απλό Κέντρο Υγείας. Έδωσαν, επίσης, μια μικρή παράταση ζωής στο ΤΕΙ. Όπου δεν σηκώσαμε το ανάστημά μας, μαζικά και αποφασιστικά είδαμε τις υπηρεσίες να φεύγουν η μία μετά την άλλη.
Είναι αλήθεια ότι οι επιθέσεις δεν σταματούν, ότι πρέπει διαρκώς να αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε τα στοιχειώδη. Όμως αυτή η επιμονή είναι η δύναμή μας, ο δρόμος της δικής μας συμμετοχής και του αγώνα είναι ο μόνος που έχει φέρει αποτελέσματα. Με τον ίδιο τρόπο απαιτείται να αντιδράσουμε και πάλι, πριν οι εντεινόμενες προσπάθειες αποψίλωσης του Νοσοκομείου και του δήμου μας οδηγήσουν σε αποτελέσματα που δεν θα μπορούμε να ανατρέψουμε.
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ η Ιεράπετρα πρέπει να νεκρώσει. Καταστήματα, υπηρεσίες, σχολεία, να παραμείνουν κλειστά. ΟΛΟΙ πρέπει να είμαστε και να μείνουμε στην πλατεία. Όσοι μπορούμε πρέπει να πάμε με τους φορείς και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ στην 7η ΥΠΕ και να παραμείνουμε εκεί μέχρι να εξασφαλίσουμε ότι θα σταματήσει η διάλυση του Νοσοκομείου μας, μέχρι να γίνει σεβαστό το δικαίωμά μας στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ   
  • Την άμεση και μόνιμη κάλυψη των κενών στην παθολογική και τη χειρουργική κλινική.
  • Την άμεση πρόσληψη του μόνιμου ιατρικού, τεχνικού, διοικητικού και άλλου προσωπικού που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Όχι στη διαθεσιμότητα, όχι στις μετακινήσεις ιατρικού και άλλου προσωπικού.
  • Την επαρκή χρηματοδότησή από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Την αυτόνομη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ώστε να έχει το δικό του προσωπικό και τη δική του χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να πάψει να αποτελεί δεξαμενή κάλυψης των αναγκών άλλων νοσοκομείων εντός και εκτός νομού.
  • Καθολική, δωρεάν πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου