Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

6/5/14 Έκτακτη γενική συνέλευση - 7/5/14 24ωρη Απεργία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Ιεράπετρα 05/5/2014

Συνάδελφοι
Με τους μεγάλους αγώνες της κοινωνίας μας και το φιλότιμο μας, κρατάμε μέχρι σήμερα ανοικτό το νοσοκομείο μας. Κάθε μέρα γιγαντώνονται τα προβλήματα. Οι υποσχέσεις που μας δίνουν δεν υλοποιούνται. Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Για τους λόγους αυτούς ζητήσαμε τη βοήθεια της Επιτροπής Αγώνα που οργάνωσε συζήτηση με τους φορείς της πόλης και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Στόχος ήταν να υπάρξει, άμεσα, μια δυναμική και αποφασιστική αντίδραση ολόκληρης της κοινωνίας μας στη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη αποψίλωση-διάλυση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, που οδηγούν στην κατάφορη παραβίαση του δικαιώματος των κατοίκων να έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μεγάλου Συλλαλητηρίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία.
Εμείς προκηρύσσουμε 24ωρη απεργία. Την ημέρα αυτή, καταστήματα, υπηρεσίες και σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και λεωφορεία με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, φορείς και κόσμο θα μεταβούν στο Ηράκλειο, στην 7η ΥΠΕ, απαιτώντας τη λύση των προβλημάτων του Νοσοκομείου μας. Η συγκέντρωση στην Ιεράπετρα θα συνεχιστεί περιμένοντας την επιστροφή τους με τις έμπρακτες αποδείξεις ότι το Νοσοκομείο Ιεράπετρας θα σταματήσει να διαλύεται, να συρρικνώνεται και να οδηγείται σε λειτουργικό κλείσιμο.

Την ίδια μέρα και η ΠΟΕΔΗΝ έχει πανελλαδική απεργία για τις νέες αυθαίρετες αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, εκτός των άλλων, για:
Να καθιερώσει ατομικούς μισθούς στην υγεία.
Να θέσει σε διαρκή κινητικότητα τους υπαλλήλους.
Να συστήσει μόνιμη δεξαμενή διαθεσιμοτήτων – απολύσεων μέσα από τις προσχηματικές αξιολογήσεις.

Για όλα αυτά συνάδελφοι, σας καλούμε στην αίθουσα πολ. χρήσεων στις 1:00μμ
Τρίτη 6 Μαΐου για Έκτακτη Γενική Συνέλευση
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Την αυτόνομη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ώστε να έχει το δικό του προσωπικό και τη δική του χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να πάψει να αποτελεί δεξαμενή κάλυψης των αναγκών άλλων νοσοκομείων εντός και εκτός νομού.
  • Την άμεση πρόσληψη μόνιμου Ιατρικού, Τεχνικού, Διοικητικού Νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του.
  • Την επαρκή χρηματοδότησή από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες.
  • Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας που έχουν τεθεί υπό διαθεσιμότητα.

Το Δ. Σ. Συλλογου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου