Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ                                   29/02/2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

          Η κυβερνητική πολιτική και το νέο μνημόνιο έχουν στο στόχαστρο τη δημόσια υγεία με τεράστιες περικοπές σε χρηματοδοτήσεις (1.2. δις) και σε ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό έχει και θα έχει μεγάλες  επιπτώσεις  στην περίθαλψη των πολιτών και στη δημόσια υγεία.

            Με το νέο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων Εθνικού Συστήματος Υγείας, φαρμάκων, φαρμακείων και άλλες διατάξεις» από 1.1.2013 τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση  διασυνδεόμενα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αποτελούν αυτοτελή και ενιαία ΝΠΔΔ και θα διαθέτουν ενιαίο προϋπολογισμό και πρόγραμμα προμηθειών. Αυτό πρακτικά σημαίνει: 

            Α)Μπαίνει ταφόπλακα σε όσα μικρότερα νοσοκομεία είχαν διασυνδεθεί με μεγαλύτερα και πίστευαν ότι θα διατηρούσαν την αυτονομία τους.    
            Β)«Απελευθερώνεται» πλήρως η δυνατότητα της διοίκησης να μετακινεί ακόμη και καθημερινά το προσωπικό σε όλες τις κτιριακές μονάδες του νέου νοσοκομείου. 

Εκφράζουμε την αντίθεση μας στα παραπάνω και ζητούμε:

1.      Τη διασφάλιση της διοικητικής αυτοτέλειας και των υφιστάμενων οργανικών θέσεων    όλων των νοσοκομείων του νομού, για την ολοκληρωμένη και ασφαλή δωρεάν παροχή υγείας σε όλους τους πολίτες του νομού Λασιθίου. 
2.      Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων όλων των νοσοκομείων του νομού.
3.      Την αύξηση του προϋπολογισμού των νοσοκομείων μας.
4.    Την άμεση γνωστοποίσηση των οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας των νοσοκομείων που πρόκειται να εγκριθεί. 
            
             Δηλώνουμε την  κάθετη αντίθεση μας σε κάθε απόπειρα αναγκαστικής κινητικότητας του προσωπικού (ιατρικού και μη) μεταξύ των Νοσοκομείων που προβλέπεται στο νέο μνημόνιο και προωθείται με τον κοινό οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας των Νοσοκομείων και η οποία ισοδυναμεί με έμμεση απόλυση και πλήρη οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

            Είμαστε αποφασισμένοι για κοινούς αγώνες στην κατεύθυνση της επίλυσης των παραπάνω ζητημάτων και στην κατεύθυνση της ανατροπής της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου