Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου συλλόγου εργαζομένων ΓΝΙ‏

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ!
Δελτίο τύπου του συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας
Ο νέος υπουργός υγείας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού φρόντισε να επιβεβαιώσει τη φήμη του ως ο πιο υπάκουος υπηρέτης των μνημονιακών προσταγών. Αφού έκλεισε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αφού οδήγησε σε διαθεσιμότητα –δηλαδή ουσιαστική απόλυση- τους εργαζόμενούς τους, αφού συκοφάντησε σύσσωμο το υγειονομικό προσωπικό, τώρα ετοιμάζεται να επιτεθεί και στα νοσοκομεία της επαρχίας. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν την ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή, αλλά η υπακοή στα κελεύσματα της τρόϊκα.
Το νοσοκομείο μας βρίσκεται στο στόχαστρο των μνημονιακών κυβερνήσεων εδώ και 3 χρόνια. Σήμερα, για άλλη μια φορά, εμφανίζεται ως «ο αδύναμος κρίκος», όπως μας είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου. Όλο το προηγούμενο διάστημα όσοι σήμερα εμφανίζονται ως σωτήρες, ως κομιστές «εποικοδομητικών προτάσεων», ως θεσμικοί εκπρόσωποι και φωτογραφίζονται χαμογελαστοί με τον υπουργό υγείας, άφησαν το νοσοκομείο μας στην τύχη του, άφησαν την παθολογική κλινική να κλείνει το μισό μήνα, άφησαν την χειρουργική κλινική να κλείσει τον επόμενο μήνα, άφησαν το εργαστήριο χωρίς υλικά, άφησαν την ορθοπεδική να μην μπορεί να κάνει χειρουργεία, άφησαν μία ολόκληρη πόλη χωρίς γυναικολόγο, μετακίνησαν 4 νοσηλεύτριες. Σήμερα έχουν το θράσος να μας ζητούν «ρεαλισμό», «ψυχραιμία» και «προτάσεις».
Για εμάς η ρεαλιστική πρόταση είναι μία: η προάσπιση της υγείας και της περίθαλψης των κατοίκων της Ιεράπετρας, που απαιτεί την παρουσία νοσοκομείου πλήρους επανδρωμένου σε ανθρώπους και εξοπλισμένου με υλικό.
Γνωρίζουμε ότι το νοσοκομείο μας συνεχίζει να υπάρχει και να λειτουργεί χάρις στους μεγάλους αγώνες που έχει δώσει ο γεραπετρίτικος λαός όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτούς τους αγώνες στηριζόμαστε, από αυτούς παίρνουμε θάρρος και δύναμη για να συνεχίσουμε αυτές τις κρίσιμες ώρες. Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να σταματήσουμε τις πολιτικές που στερούν τα στοιχειώδη δικαιώματά μας στην υγεία, την παιδεία και την εργασία.
Ο σύλλογος εργαζομένων στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:
  • Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου απεργεί σύσσωμο το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Καλούμε όλους τους Ιεραπετρίτες στη συγκέντρωση στον χώρο του νοσοκομείου στις 9πμ καθώς και στο συλλαλητήριο που θα ακολουθήσει στην πόλη της Ιεράπετρας στις 11πμ.
  • Απαιτούμε από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας και τους δημοτικούς συμβούλους την άμεση σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου με μόνο θέμα το νοσοκομείο Ιεράπετρας.
  • Ζητάμε τη συμπαράταξη όλων των φορέων και συλλόγων της Ιεράπετρας. Καλούμε όλους τους εκπροσώπους τους σε συνάντηση στο νοσοκομείο την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 8μμ. Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νοσοκομείου
  • Απαιτούμε από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου και τον δήμαρχο Ιεράπετρας να κοινοποιήσει δημόσια την περίφημη «πρόταση» που αφορά τα νοσοκομεία του νομού μας. Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία. Δε θα ληφθεί καμία απόφαση για εμάς χωρίς εμάς.
  • Απαιτούμε από όλες τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων να τοποθετηθούν για το νοσοκομείο και να μας πουν τη γνώμη τους για την περίφημη «αλλαγή χαρακτήρα» του.
  • Επιδιώκουμε το συντονισμό και τον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων σε όλα τα νοσοκομεία του νομού και της Κρήτης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους αγώνες που δίνουν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Στηρίζουμε των αγώνα των εκπαιδευτικών μας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.
  • Δηλώνουμε ότι θα καταγγείλουμε νομικά οποιονδήποτε υπογράψει απόφαση που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του λαού της Ιεράπετρας.

ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου