Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ : ¨ΚΛΕΙΣΤΟΝ¨ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ Η' ΦΟΝΟΣ ΕΚ ΠΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ;

Διανύουμε ήδη το δεύτερο μήνα με την παθολογική κλινική (ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία όλων των τμημάτων του νοσοκομείου ) να παραμένει κλειστή για 10 τουλάχιστον μέρες το μήνα.
Καμιά σοβαρή προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος με πρόσληψη επικουρικού ή μόνιμου ιατρικού προσωπικού έχει γίνει μέχρι σήμερα ( πλήν της μετακίνησης για ορισμένες ημέρες ιατρών απο τα γειτονικά Νοσοκομεία) γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δυστυχώς το προβλημα όχι μόνο θα διαιωνίζεται για καιρό αλλά θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο απο το Νοέμβριο που θα αποχωρήσει κι ο επικουρικός ιατρός που υπηρετεί σήμερα στην συγκεκριμένη κλινική.
Όμως και τα ερωτηματικά που προέρχονται απο τον μέχρι σήμερα χειρισμό της κατάστασης είναι πολλά και απαιτούν άμεση απάντηση.
  1. Ποιές ήταν οι κινήσεις της Διοίκησης ώστε να προλάβουν αυτή την κατάσταση; Γιατί ξέρουμε καλά ότι ο κ. Τσελάς , μήνες πρίν , είχε ενημερώσει για την αποχώρησή του, στερώντας τους έτσι τη συνήθη και προσφιλή δικαιολογία ότι δεν γνώριζαν. Μάλλον δεν γνωρίζουν, ώς αρχές ενός Νοσοκομείου, τη ρύση ¨κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν¨.
  2. Ποιός αγνόησε την επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση του Επιστημονικου Συμβουλίου για άμεση κάλυψη της Παθολογικής με επικουρικους και σύσταση με δύο επι πλέον θέσεων Παθολογίας , στο νέο οργανισμό, αφου ,αν δέν γίνει αυτό, απειλείται ολόκληρο το Νοσοκομείο με κατάρρευσή;
  3. Ποιός είναι στην πραγματικότητα ο ιθυνων νους που τελικά αψηφησε αυτή την εισήγηση και ζήτησε μόνο μια θέση Παθολόγου και μια οφθαλμίατρου; Εξυπηρετούσε κάποια συμφέροντα ή τελικά ο σκοπός του ήταν αυτός ακριβώς; Όχι μόνο η κατάρρευση της Παθολογικής αλλα ολόκληρου του Νοσοκομείου;
  4. Αλήθεια άν χαθεί έστω και μιά ζωή απο την ανικανότητά τους να προβλέψουν ή να προλάβουν γιατί θα πρέπει να κατηγορηθούν ;; για εγκληματική αμέλεια ή για φόνο έκ προ μελέτης;;; Με τη χειρουργική κλινική θα περιμένουμε να γίνει το ίδιο;;
    Περιθώρια να συμβαίνουν όλα αυτά δεν θά πρεπε να υπάρχουν. Γι αυτό χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την κίνηση της τριμελούς επιτροπής των γιατρών για προσφυγή στη Δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα έπρεπε να είχε λυθεί απο χθές κι όχι αύριο.


Το ΔΣ του συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου