Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Σε μια περίοδο που η αλληλεγγύη αποκτά ιδιαίτερη αξία για να ξεπεράσουμε την κρίση που περνά η πατρίδα μας, στην περίοδο αυτή που η φτώχεια διευρύνεται και όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας αποκλείονται από τις κρατικές παροχές υγείας του Ε.Σ.Υ. οι εθελοντές του περιφερειακού μας τμήματος αποφάσισαν να μην παραμείνουν απλοί θεατές.
Όντας οι ίδιοι στον χώρο των ανέργων και ανασφάλιστων , αποφασίσαμε, προσφέροντας οι ίδιοι έργο και χρήματα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, να διαμορφώσουμε χώρο για τη στέγαση ενός κοινωνικού ιατρείου- φαρμακείου , στο οίκημα του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας. Το αίτημα μας έγινε αποδεκτό από το Δ.Σ. και το κτίσιμο άρχισε.
Απευθυνόμενοι σε κάθε συμπολίτη μας , στην Εκκλησία , στη Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή, σε κάθε φορέα , συνδικάτο ή κοινωνικό κίνημα , σε κάθε ομάδα εργαζομένων και σε κάθε μορφή συλλογικότητας που υπάρχει στην Ιεράπετρα να συμβάλουμε με κάθε τρόπο ηθικό και υλικό, στην υλοποίηση του στόχου αυτού. Στόχος που ήδη στις περισσότερες πόλεις της χώρας μας έχει υλοποιηθεί.
Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε σε όλους τους υγειονομικούς της πόλης μας (γιατρούς του Νοσοκομείου και ιδιώτες γιατρούς, οδοντίατρους , φαρμακοποιούς , φυσικοθεραπευτές κλπ) , με δεδομένη την ευαισθησία τους αφού καθημερινά είναι αντιμέτωποι με το πρόβλημα του αποκλεισμού τουλάχιστον του 20% του πληθυσμού μας από τις κρατικές παροχές υγείας , να ενταχθούν μαχητικά στην προσπάθεια αυτή , προσφέροντας λίγο από τον χρόνο τους στο κοινωνικό ιατρείο- φαρμακείο. Με καθολική συμμετοχή, ο καθ’ όλα πολύτιμος χρόνος που θα προσφέρουν δεν θα υπερβαίνει τις δύο έως τέσσερις ώρες τον μήνα.
Δεν έχουμε καμία πρόθεση να υποκαταστήσουμε τις υποχρεώσεις της πολιτείας προς τους πολίτες της, όπως και καμία πρόθεση να την απενοχοποιήσουμε για τις υποβαθμίσεις στις οποίες συνεχώς προβαίνει με αιτιολογικό τις εντολές της τρόϊκα.
Είμαστε κοντά στους αγώνες για την επιβίωση του Νοσοκομείου μας και μαζί με τον Εθελοντισμό, διατηρούμε το δικαίωμα της πολιτικής σκέψης ως ελεύθεροι πολίτες. Μαζί με το ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ επαναλαμβάνουμε το παλαιό αλλά μεγάλο ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
Στόχος μας η ανάδειξη του μεγάλου προβλήματος του κοινωνικού αποκλεισμού προσφέροντας όσο μπορούμε την στοιχειώδη πρωτοβάθμια φροντίδα σε όσους σήμερα δεν την δικαιούνται και ταυτόχρονα με τη γνωμάτευση του ιατρείου αυτού , να πιέζουμε για την παροχή κάθε δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας φροντίδας σε όλους τους κατοίκους του τόπου μας.
Με εσάς μπροστά , εμείς θα είμαστε δίπλα για να βοηθούμε στις καθημερινές ανάγκες του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ- ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.
Σίγουροι ότι η Ιεράπετρα θα αποδείξει για πολλοστή φορά , ότι είναι η πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης , ας ξεκινήσουμε . ΕΜΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΗΔΗ!

Οι Εθελοντές Νοσηλευτικής που αναλαμβάνουμε τη βασική ευθύνη λειτουργίας του ιατρείου,
Οι Εθελοντές Σαμαρείτες δίπλα και παντού.

Τηλ Επικοινωνίας : 28420 25466
Ώρες :10.00- 13.00 και 17.00-22.00
ή 6946170755

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου