Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ

Μετά και την τελευταία επίθεση που δέχτηκαν νοσηλευτές του Κ.Υ. τα ξημερώματα της Κυριακής 17/2/13 και την αναταραχή που έχει ξεσπάσει στους κύκλους των εργαζομένων, συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων. Μετά από συζήτηση που έγινε με εργαζομένους εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο έχουμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:

  1. Το φαινόμενο της άσκησης βίας απ΄ όποιον και να προέρχεται είναι καταδικαστέο.
  2. Δεν πρέπει πλέον να δείχνει η διοίκηση ανοχή απέναντι στον οποιωδήποτε Έλληνα ή αλλοδαπό που έρχεται στο νοσοκομείο, προκαλεί φθορές, ασκεί βία ή διαταράσει την ηρεμία του.
  3. Απαιτούμε άμεσα μέτρα πρόληψης και καταστολής τέτοιων φαινομένων.

Αποφασίσαμε και απαιτούμε από τον Διοικοιτή του Νοσοκομείου μας:

  1. Την τοποδέτηση security στην εισόδου του νοσοκομείου μας κατά την νυχτερινή βάρδια.
  2. Η πόρτα του νοσοκομείου να κλείνει κατά τις νυχτερινές ώρες και ο θυρωρός να μην επιτρέπει την είσοδο σε όποιον δεν έχει λόγο προσέλευσης.
  3. Εφαρμογή ωραρίου επισκεπτηρίου που θα τηρείται με ευλάβεια και θα ανακοινώνεται η λήξη του από τα μεγάγωνα του Νοσοκομείου.
  4. Κανείς δε θα παραμένει στο χώρο του νοσοκομείου πέραν του ωραρίου επισκεπτηρίου εκτός αυτών που θα φέρουν υπογεγραμμένη άδεια παραμονής από την εκάστοτε προϊσταμένη του τμήματος.
  5. Να τοποθετηθούν θυροτηλέφωνα σε όλες τις πόρτες εισόδου των κλινικών και να κλείνουν οι πόρτες των τμημάτων κατά τις νυχτερινές ώρες.
  6. Να τοποθετηθούν ειδικοί-κρυφοί διακόπτες συναγερμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στις τράπεζες).
  7. Να ανοιχτούν σε όλους τους κλειστούς χώρους του Νοσοκομείου πόρτες εξόδου για δυνατότητα διαφυγής.
  8. Να αποσταλεί στο Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος έγγραφο, στο οποίο θα ζητούμε την άμεση προσέλευση των οργάνων της τάξης σε περίπτωση κλήσης του Νοσοκομείου, καθώς και την συχνή περιπολία κατά τις νυχτερινές ώρες.
  9. Η άμεση πρόσκληση του Διοικητή ή Διευθυντή του Νοσοκομείου σε κάθε τέτοια περίπτωση, που θα επιλαμβάνει την διευθέτηση των περαιτέρω κινήσεων.

Πριν θρηνήσουμε θύματα περιμένουμε την ανταπόκρισή σας στην άμεση υπολοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου