Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ Γ.Ν.- Κ.Υ ΣΗΤΕΙΑΣ

Με την απόφαση του κ. Καλογιαννάκη Σχετ.:9778/28-09-12 δίνεται εντολή να μετακινηθούν 2 από τους 3 καρδιολόγους του Γ.Ν.- Κ.Υ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, για εφημερίες και πρωινό καρδιολογικό ιατρείο στο Γ.Νοσοκομείο της Σητείας. Σας γνωρίζουμε ότι, το καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου μας καλύπτει ολόκληρο τον Μήνα τις ανάγκες του περισσότερου πληθυσμού των κατοίκων του Νομού Λασιθίου και της ευρύτερης περιοχής (και 4ου μεγαλύτερου δήμου της Κρήτης), χάριν στην εθελοντική προσφορά των υπηρετούντων Καρδιολόγων. Οι εφημερίες ετοιμότητας μετατρέπονται σε “Ενεργείς” και οι ακάλυπτες μέρες καλύπτονται εθελοντικά με την βοήθεια και του Νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να παραμείνει η κλινική ανοιχτή ολόκληρο τον μήνα.

Παρακάτω αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες από τις παροχές του Καρδιολογικού τμήματος μας που λειτουργεί και ως ΜΑΦ, ΜΕΘ, Μονάδα Εμφραγμάτων:
  • Φέρει μόνιτορ παρακολούθησης στα δωμάτια που συνδέονται στο κεντρικό μονίτορ του τμήματος.
  • Γίνονται θρομβολύσεις εμφραγμάτων (άλλα νοσ/μεία θρομβολύουν μόνο σε ΜΕΘ)
  • Ανατάσσονται αρρυθμίες (κολπικές μαρμαρυγές, πτερυγισμοί κ.α).
  • Γίνεται καθετηριασμός κεντρικών αγγείων και τοποθετούνται προσωρινοί βηματοδότες.
  • Υπάρχει δυνατότητα γιά εξειδικευμένη παρακολούθηση παραμέτρων όπως: συνεχόμενη μέτρηση αιματηρής αρτηριακής πίεσης, καρδιακής παροχής (swan-ganz), κεντρικής φλεβικής πίεσης κ.τ.λ
  • Μπορεί να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις όπως διασωλήνωση, απινίδωση, τοποθέτηση μάσκας CPAP κ.τ.λ
  • Γίνονται: Τilting τests, Stress echo, test κοπώσεως, Holter ρυθμού και πιέσεως, triplex καρδιάς, διοισοφάφειο υπερηχογράφημα, κ.α.
     
Το ερώτημα λοιπόν είναι σαφές: Εφόσον δύο Καρδιολόγοι από τους τρεις που έχει το νοσοκομείο Ιεράπετρας θα καλύψουν τον μισό μήνα το Γ.Ν.-Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ;

Ποιος θα αντιμετωπίσει τα κατά μέσο όρο 10 εμφράγματα που αντιμετωπίζονται το μήνα στο Νοσοκομείο μας; Αφού ο ένας Ιατρός που απομένει θα μπορεί να καλύψει μόνο τις 7 από τις 30 ή 31 μέρες του μήνα.

Καθιστούμε υπεύθυνο τον κ. Καλογιαννάκη (με την απόφαση του να μετακινηθούν οι καρδιολόγοι από το νοσοκομείο μας) και όποιον άλλον υιοθετήσει και εφαρμόσει αυτήν την απόφαση, για κάθε καρδιολογικό θάνατο που θα συμβεί στην περιοχή ελλείψει καρδιολόγου στο νοσοκομείο μας.

Η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, όπως προαναφέρθηκε, καλύπτει τις ανάγκες όλης της ευρύτερης περιοχής καθ΄ όλη τη διάρκεια του μήνα με εθελοντική προσφορά των καρδιολόγων μας. Μην διαλύεται μια πρότυπη και εύρυθμη κλινική.

Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το θέμα, γιατί όχι μόνο δεν δίνετε ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της Σητείας, αλλά προσπαθώντας να λύσετε ένα πρόβλημα, δημιουργείτε άλλα, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και ζωή των πολιτών με τη μη ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου