Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία στην 7η Υ.Π.Ε και στην Περιφέρεια 29/02/2012

      Σύσσωμος ο κόσμος της Ιεράπετρας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για την σωτηρία του Νοσοκομείου του! O Μητροπολίτης Ιεραπύτνης, ο Δήμαρχος, οι τοπικοί και κοινωνικοί φορείς, ακόμα και ο απλός κόσμος. Στις 09:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Δημαρχείο, όπου μετά τους βασικούς χαιρετισμούς, ο κόσμος επιβιβάστηκε στα λεωφορεία που είχαν κλειστεί για την μεταφορά τους στο Ηράκλειο για την Παλλασιθιώτικη διαμαρτηρία. Τελικά τα 7 λεωφορεία που είχαν κλειστεί αποδείχθηκαν λίγα για την συμμετοχή του κόσμου, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και την κινητοποίηση των τελευταίων ημερών. Οπότε πολλοί Γεραπετρίτες αναγκάστηκαν να πάρουν τα αυτοκίνητα τους...  Η αποστολή άφησε τον κόσμο στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο όπου μαζί με τους υπόλοιπους Λασιθιώτες που περίμεναν εκεί, έφτασαν στα γραφεία της 7ης Υ.Π.Ε  λίγο πριν τις 1 το μεσημέρι. Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η αποστολή της Ιεράπετρας άργησε να φτάσει στο Ηράκλειο που περίμεναν τα άλλα σωματεία λόγω της μεγάλης κινητοποίησης του όγκου του κόσμου.  Φτάνοντας στα γραφεία της Υ.Π.Ε έγινε κατάληψη της αίθουσας που βρισκόταν ο κ. Καρατσής.




      Μετά από την τοποθέτηση αλλά και τις ερωτήσεις των μελών της τοπικής κοινωνίας, μεταξύ αυτών ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Νοσοκομείων αλλά και τοπικών φορέων, ο κ. Καρατσής σε κλίμα έντασης, έδωσε κάποιες απαντήσεις που δεν κάλυψαν τους παρευρισκόμενους.
 Ανέφερε ότι, δε γνώριζε για κανένα χαρτί που να γράφει για υποβάθμιση Νοσοκομείου, ότι δε θα μειωθεί το προσωπικό παρά μόνο θα αυξηθεί με επικουρικούς γιατρούς και ότι, το Λασίθι θα έχει ένα Οργανισμό και για τα τέσσερα Νοσοκομεία.


       Όλοι οι παρευρισκόμενοι, επέμειναν στη διοικητική αυτοτέλεια τους καθενός Νοσοκομείου χωριστά, αλλά και σε χωριστούς προϋπολογισμούς. Αυτό ανάγκασε τον διοικητή, μετά από έντονες πιέσεις του κόσμου, παρουσία μιας ολιγομελούς επιτροπής να έχει μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας.
       Τελικώς, μετά και από επικοινωνία με συνεργάτη του Υπουργού, ο κ. Καρατσής μη έχοντας κάτι θετικό να αναφέρει, δεν θέλησε να ενημερώσει τον κόσμο και έτσι εξοργισμένοι οι Λασιθιώτες, «μπούκαραν» μέσα στο γραφείο του ζητώντας του να παραιτηθεί. 
       Στην συνέχεια βγήκε από το γραφείο του και ενημέρωσε μόνο με απλές διαβεβαιώσεις για την μη υποβάθμιση των Νοσοκομείων του Νομού.


 
       Αμέσως μετά, περίπου στις 16.30,  οι Λασιθιώτες αγανακτισμένοι (που στο 95% του όγκου τους αποτελούνταν από διαδηλωτές της Ιεράπετρας σε εκείνη την φάση, λόγω αποχώρησης του πούλμαν του Αγ.Νικολάου - Νεάπολης), κατευθύνθηκαν στο χώρο συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να μεταφέρουν τα ίδια αιτήματα στον Περιφερειάρχη αλλά και όλους τους συμβούλους.



        Ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης, υποδέχθηκε τους πολίτες της Ιεράπετρας στην είσοδο του κτιρίου, όπου μετά απο  έντονους διαξιφισμούς και μικροεπεισόδια, εισέβαλαν εντός της αίθουσας όπου γίνονταν το συμβούλιο, για να διατρανώσουν τα αιτήματα τους σχετικά με το Νοσοκομείο αλλά και με τις υπόλοιπες υπηρεσίες που αποδυναμώνονται.
       Στο περιφερειακό συμβούλιο  ακούστηκαν διάφορες απόψεις απο πολλούς περιφερειακούς συμβούλους ενώ ο κ.Αρναουτάκης σχετικά με την δημιουργία ενος νέου κεντρικού νοσοκομείου ξεκαθάρισε οτι ακόμα και να βρεθούν τα χρήματα απο την περιφέρεια δεν μπορεί να κατασκευαστεί  εαν δεν εγκριθεί απο  το υπουργείο υγείας.
       Τελικά απο το συμβούλιο συμφωνήθηκε ομόφωνα να προσυπογραφεί το  κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας των Συλλόγων εργαζομένων των Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου και να επιδοθεί από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Κρήτης στο Υπουργείο Υγείας.




      Κάποιες φωτογραφίες από την πορεία διαμαρτυρίας....











                                         7η Υ.Π.Ε
                                           7η Υ.Π.Ε
                                         7η Υ.Π.Ε
                                          7η Υ.Π.Ε
                                         Περιφέρεια Κρήτης
                                         Περιφέρεια Κρήτης
                                             Περιφέρεια Κρήτης
                                             Περιφέρεια Κρήτης
                                      Συνέλευση Περιφέρειας Κρήτης 
                                      Συνέλευση Περιφέρειας Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου